D blev en dag på stranden

Å idag vill jag inte se solen....
Då E inte tåler solen vet jag ju hur farlig den kan vara, jag smorde in mig men inte tillräckligt. Sedan glömde jag ändra mig när solen gjorde det ha ha. Lyckats sola ett ben och en armen brände jag. Ja, bonna bränna kan man kalla både mig å T. E klara sig fint men hon smörjer vi så många gånger i 50 och sedan har hon uv dräkt, solglasögon och uv mössa. Jag tycker föräldrar tar alldeles för lätt med d här med solen. Vissa ser man har uv tält och bra dräkter på sina barn. Det är inte bara små barn som man ska skydda, även sina tre åringar och uppåt. Viktigt att smörja in i 50 som har både skydd mot uva och uvb strålar, gärna fri från parfym å parabener. Vi köper vår från Apoteket vichy 260:- ja det är dyrt i jämför med Nivea skit men man får vad man betalar för.
Uv dräkter finns det gott om, glöm inte att den ska ha uv50 och att endast använda ett år, ju mer den används ju sämre skyddar den. Sedan finns uvhatt i badtyg, solhatt skyddar inte lika bra. Hudcancer får du inte efter ett år utan bränner du dig så tar d tio år innan cancern kommer. Solens strålar är starkast mellan 11-15 och så farliga. Därför är det väldigt dumt att jag själv bränner mig men trodde att 25 räckte...
Visste ni att solen även tar genom en ruta?

Det var kallt i vattnet, doppa inte hela mig. E tyckte d var kallt. Hon lekte lite men tyckte sin dräkt var lite läskig, hon fick ha tröja å badbyxor och massa solkräm.

Idag har vi gjort lite nyttiga saker och ska nu vila. Sen ska vi till farmor å farfar å äta, E säger att farfar ska grilla så d får vi hoppas ;-)