Stopp

Återigen inatt var jag uppe flera gånger/vaken flera gånger. Jag satt där på toa med huvudvärk och kliande hårbotten. Kände mig väldigt ledsen och nere.

Jag diskuterade med mig själv medan lillasyster sparkade på, att nu får d vara bra. Jag kan inte ta mer tabletter, vill inte ta och tänker inte ta. Jag har försökt gå upp till maxdos som d velat men min kropp orkar inte. Jag har idag fortsatt med den förra dosen. 

Bm har fått sig ett långt mail och jag ska även ge min medicinläkare ett. Det är inte meningen att jag ska känna mig nere och med alla biverkningar. Jag vet mkt väl om att d är för oss båda men lillasyster har d bra. Jag tycker d får komma fram till ngt beslut för jag kommer inte stoppa i mig mer nu. Det finns så många faktorer till mitt beslut. Imorn är hon fulla 32 veckor och vi borde kunna kämpa lite till utan ngn höjning. Det är inte patienten som ska säga till vad d ska göra utan nu får d ta tag i detta. Det är inte bara till att säga - då höjer vi...var 14:e dag jag är där. Glöm inte bort att lyssna på mig med!

Jag måste klara mig igenom dagen/natten och veckorna. Har ett barn till, vi måste se till allas bästa och just nu orkar jag helt enkelt inte. D är viktigt att säga till innan d blir försent.Hur man än vrider å vänder på sig...

så har man ändå rumpan bak!
Sjukt trött, ökat piller idag, hjärnan är helt blurrig. Inte nog med det, d blev en hektiskt måndag för oss alla. Trots jag bara vilar så försöker jag så gott jag kan. Jag har ju faktiskt inte bett om att få vila utan vi visste båda vad vi gav oss in på, sedan kunde ingen av oss veta exakt hur d skulle bli.

Självklart är allt stressigt för T som måste jobba, ta hand om hem å E. Samtidigt är d inte lönt vi skäller på varandra. Jag har liten inkomst pga E men ngn var tvungen att gå ner i tid pga av hennes handikapp. Hennes handikapp som hon faktiskt fått utav våra gener tillsammans. Att jag sedan har svåra grav. kan ingen av oss hjälpa, dock har vi båda valt att skaffa ett syskon. Ingen av oss tycker d är speciellt kul att ngn annan hjälper till med E men vi är tacksamma för hade vi inte haft det hade d lagt in mig å T fått vara hemma å hur skulle vi då fått pengar?

Ja, d gäller verkligen att allt klaffar å d gör mig såklart inte mindre stressad. T handla efter jobb men idag tog d tid, E å jag var hungriga å jag stod i startgroparna att röra ihop smeten till pannkakorna. Vi brukar köpa ute mat vid sådana här tillfällen men nu blev d inte så idag. Vi åt 19.30 vilket är försent då E alltid lägger sig då men nu blev d så idag. Bättre planering nästa vecka med maten. Han kunde handlat i helgen men vem skulle ta E då? Ja, d är inte roligt för mig att inte klara av det lr få göra det. Trots allt bär jag syster för allas skull, vem skulle annars göra d ;-)

Aja, inte långt kvar å vi alla kämpar på. D viktigaste är att E inte blir lidande, att hon har sina föräldrar hemma och ngn som kan leka lite med henne på em och gå ut. Allting är perioder här i livet och snart är vi i mål! Du vet att du är höggravid när...

Ha ha denna hittade jag, mkt som stämmer in (fetmarkerat) 

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar. (Skulle han bara våga men tanken finns nog hos han ) 
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..( Frukosten är dagens höjdpunkt här 
- När Grandiosa blir gourmetmat…(Tur T lagar maten)
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande…
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Hur länge orkar man?

Det händer inte mkt roligt här inne, jag "klagar" mest. Lr d gör jag iof inte men jag tycker det är drygt.
Haft en jobbig natt, syster har slagits längst ner där hon ligger å d har inte varit skönt. Ont i huvudet hela natten å illamående. Likadant nu plus stickningar i händerna. Känner mig så hjälplös å hopplös. Tagit tio tabletter å lagt mig igen.
Önskar att d vore vecka 34 nu men idag är det prick 31+5 d är för tidigt men hur ska jag orka....

Under hela min grav har d hållt på att göra vid husen runt omkring som saknar luftspalt. Det är ett evigt sågande å bankande.

Jaha måndag idag, min uppgift att göra handlelista. Bm på fredag. På måndag får vi se hur syster mår och hur mkt hon har växt, säkert en del så som hon stånkar rundor. 

Jag funderar mest på hur länge jag till orkar vara stark...Phew

Ja, d är inte mkt man orkar med...helt slut å ont i huvudet efter att ha suttit ner och fikat och pratat.

Hem kom man iaf till en tjej som saknat en, vilket var trevligt! Å till hemlagade grekiska biffar •mums•

Nu ska jag se lite Greys medan lillfisen ska lägga sig. Älskar netflix å viaplay där man betalar 80:- i månaden å får tillgång till alla serier med perfekt kvalité, toppen!

Ha en fin kväll! 
Ps:Emilia, kan du le? Då tänker hon att stänger man ögonen så ler man mer ;-)

Söndag

E går på dans på söndagar, vi var inte nöjda med danshuset så efter två terminer så bytte vi. Nu går hon på Ann Wilson istället, lite dyrare men bättre! Ridning var hon tvungen att vara fem år. Jag passa på att sova då jag varit så trött men fick huvudvärk, trots jag är mer trött.

Har en halvsur gubbe som idag oxå fick gå upp 5.15! Vad ska hon uppe å göra så tidigt? Hon lär vara helt slut hela veckan.

Jag ska ensam till väla i em för att fika med en vän, som oxå är gravid! Dock med sitt första barn, så jag ska försöka att inte skrämma henne. Samlar krafter för det nu, helt galet så lite jag orkar.

Söndag å snart har ytterligare en vecka gått, ja jag räknar ner lite för detta liv är inte så meningsfullt som jag har just nu.Lördag

Godmorgon!
God bullfrukost ligger i magen och nu ligger jag i soffan. Jag längtar tills syster är ute och vi alla kan gå ut på höstpromenad, gå till skogen och lekplatsen. Just nu känns d lite trist men d är bara att härda ut sista tiden.

E svabbar med vatten å leker vattenpöl, så länge hon har kul! T städar, ja han har säkert kul med ;-) Vi kan ändå inte göra ngt då han har jour. Dagens för mig tänkte jag baka en äpplepaj, tvätta och vika lite tvätt. Kli kli

Har varit vaken halva natten och kliat mig i håret! Dessa tabletter har myrrkrypningar i hårbotten som en biverkning och d får jag alltid när jag höjer dosen •gah•

Blodtrycket var igår 140/100 i sittande å självklart var han inte nöjd med det...nu fattas d en tablett från att jag äter högsta dosen. Samtidigt vill jag inte syster kommer än, inget kul ligga på neo så jag hoppas d håller henne till 35.
Samtidigt som jag längtar efter henne kan jag känna mig skräckslagen å tänka nej, inte nu!

Har hemska sammandragningar varje dag, flera gånger så jag kan knappt gå.
 
Skönt med helg, d ger en alltid lite extra energi att ha alla hemma trots vi inte kan göra så mkt.

Tacofredag idag!
Jag ska även återigen till bm i em så nu blir d en dusch här å sedan vila.

Bjuder på bild på när min fina tjej fyllde tre år :-) Tittut!

När lillasyster har tittat ut så önskar jag mig en kall red bull. En ostbricka med goda kex, krämig brie, päron, fikon marmelad, vindruvor och god vitlöksost. Till d kan jag ta ett gott vitt vin, ngn som tar lillasyster den natten å jag får sova gott. Det ni, som jag ska sörpla red bull, mums! Några fina höstblommor önskar jag med plus en snäll bebis :-)

Japp, d var d det. 
Visa fler inlägg