Spagetti och Köttfärssås

Tisdagens middags recept kommer här.
Det är ifrån kryddburken, hon har många goda recept. Jag tror att jag föll för detta recept då det inte var det klassiska köttfärssåsens recept men det blev såå galet gott!
 
Har lånat både receptet och bilderna ifrån henne blogg.
 

Det här behöver du :

800 gram blandfärs 2 gula lök1 röd paprika 1 grön paprika 2 rivna morötter 1/4 rotselleri 2 tsk torkad oregano ½ tsk malen vitpeppar 3 msk oxfond 2 dl ketchup 3 dl vatten 2 dl grädde Salt

Tillbehör : 1 block fetaost Paprika Flingsalt Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : Förbered grönsaker och rotsaker till köttfärssåsen. Skala och riv morötter och rotselleri. Skölj och tärna paprikan fint och hacka löken.

Ta ut fetaosten ur kylen så den får bli rumstempererad. Lägg på ett fat och ringla över olivolja. Strö över paprika, svartpeppar och flingsalt och låt stå i rumstemperatur till det är dags att äta, den smakar sååå mycket bättre då!

Bryn färsen i en stekpanna med olivolja, och fräs på grönsaker och rotsaker samt oregano och vitpeppar i en större gryta med olivolja och en klick smör. När färsen är brynt häller du över den i grytan. Tillsätt oxfond, ketchup, vatten och grädde och låt småputtra på svag värme ca 45 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt spagetti och smulad fetaost som fått marinera i rumstemperatur.

 

 
 
 
Rekommenderar den verkligen! Vi hade även riven parmesanost ovanpå =)