Anna tycker om Bilar, Genus, Kläder, Molo

Tjejigt VS Killigt

Både här och där kan man läsa angående genus m.m. Alla tycker vi olika, vilka anser jag är extrema medans jag tycker vissa är för "präktiga". Ofta tänker jag på det när jag ibland visar något för min mamma, som anser att det kan väl inte en tjej ha? Då hör jag mig själv börja predika men inser att vi alla tycker olika och jag tror att den äldre generationen är mer för tjej vs kill saker.

När det kommer till kläder så är jag själv en riktig tjejmamma med volang och rosa hit å dit, antagligen för att jag själv tycker om det. Jag försöker att tänka att det ska vara praktiskt för Emilia att leka i och att det ska sitta skönt. Jag förstår inte varför butiker ska ha en kill sida och en tjej sida, ha en barn sida med allt möjligt så man själv kan få välja.

Att jag tog upp detta nu är för att jag vill köpa en tröja till Emilia som är "killig". Den tillhör säkert killkollektionen då där är både bilar och döskallar på, MEN jag tycker om fräsiga bilar och tycker faktiskt att hon kan ha denna tröja. Sätter vi upp håret så ser man ju att hon är en flicka ;o) en tuff flicka *s*Det är Molos senaste kollektion som nu är på väg in, det kommer att komma ett mönster som heter fairytale med slott, fjärilar m.m. som jag tycker är såå fin, men denna är ju fräsig! Hon passar bra i både grönt och blått MEN så är det dessa fördomar. Folk som absolut inte förstår varför jag kommer att ta på en killtröja på min tjej? Nu anser jag inte att detta printet är killigt då jag själv har haft min periode i livet med sådana här bilar.

Vad tycker ni?

Nu bryr jag mig inte så mkt om vad andra tycker och tänker för E kommer att få denna tröjan, för jag tycker den är fin och hon tycker om bilar. Jag försöker att hon ska leka med allt och inte endast tjejiga saker.

#1 - - Ankis:

Klart din tjej kan ha den den tröjan. Jag tycker barn (och vuxna) aldrig ska behöva känna begränsningar pga sitt kön. Tycker ditt barn (eller du) om bilar så ska hon självklart få en bil-tröjan utan att någon ska påpeka att det är fel eller konstigt.