Mitt liv som mamma Chicco liteway, Resevagn, Semester, Sulky, Vagn

Chicco liteway 2012

När vi nu i sommar ska ut och resa så behöver vi en sulky. Förra året så fick vi en som Tomas syster hade, den klarade väl inte riktigt resan kan man säga, vi fick liten kompensation då vi inte hade ngt kvitto (vagnen var äldre) så den kastade vi.
 
Vi eller rättarsagt jag ;o) har tittat och tittat och läst och läst. Där finns allt ifrån 400 och uppåt beroende på vad du är ute efter. Ni vet ju jag som alltid ska ha det flashigaste ha ha men denna gången så drog jag ner lite på det. Vi kommer att använda den på resor, när vi ska iväg på mindre saker och inte behöver ha med den stora vagnen. Jag kände att den billigaste var inte att rekommendera då den ska vara skön för oss att köra och skön för E att sitta i. Jag hade velat ha en city mini jogger tror jag den heter men 3500:- är lite 2 much.
 
Det blev en chicco liteway som jag har läst mkt bra om, den har även blivit bäst i test flera gånger. Kan ni tänka er att denna gången valde vi samma färg med hi hi, det blir en potpurri som är en lila/svart, det är så trist med bara en svart vagn och en lila kan även en kille ha. Köpte till en bygel och en väska att ha till förvaring eller vid resa.
 
 
Recension kommer när vi fått hem den och använt den =)
#1 - - Sanne&Oliver:

Vad kul att du skrev om den! Vi skall resa men inte förrens i vinter men eftersom resan är bokad då spanar jag vagnar och har även jag fastnat för den. Bra liggläge också, vilket jag tycker är viktigt! Kul att höra vad ni tycker! Fin färg var det också. Kram

#2 - - Jag tipsar - Karin :

Hej! Vi har en liten dotter på 18 månader som vi var utomlands med för ca 1 månad sedan i Turkiet. Vi hade just Chicco Liteway 2012, som var helt kanon! Inte en enda repa varken på ditvägen eller hemvägen på vagnen. Jag tipsar om att ta av framhjulen som är hur enkelt som helst, när du lämnar in vagnen i specialbagage på flygplatsen. Gör du inte det, så kan framhjulen knäckas av. Det är ju onödigt! Sen tipsar jag om att du ska försöka hitta ett UV-skydd som är som en extra skärm på sufletten, eftersom barnet inte skyddas från solen i sulkys. Suffletten är verkligen kort. Tyvärr. Om du inte hittar något så använde vi Chicco's parasoll som var kanon. Lillan blev inte bränd eller röd eller någonting. Parasollet kan du reglera väldigt bra, efter vilket håll solen kommer ifrån.

Jag tipsar även om polarn o pyrets UV-skyddsdräkter. De täcker hela armarna, och hela benen. Vissa dräkter täcker bara till armbågarna och till knäna på de små, och då tänker man hur man ska skydda barnet från sol på resten av kroppen? Haha. Åhléns har även solskyddskepsar som täcker hela ansiktet & nacken.

Jag tipsar även om apotekets 50+ skolskyddskräm från 6 mån. Den satt kvar på min dotter nästan hela dagen, trots att vi badade nästan hela tiden och lekte, och åt lunch. Den har även skydd mot maneter. Helt perfekt.

Med detta klarade sig lilltjejen helt och hållet från solen utan att bränna sig. Om ni åker till ett varmt land så tänk på att hon får i sig mycket vatten, ha alltid vatten till hands. Om inte vatten är så roligt, så ta med saft hemifrån.

Lycka till på resan med allt & fina Chicco-vagnen! :)