Fantasi

Emilia har ibland (läs ofta) svårt att leka själv. Hon hittar och är nära saker, nyfiken men ingen fantasi? Jag tror inte att det är som hon är rädd/osäker för hon tar gärna för sig, med ngn bredvid sig. Igår blev hon sur (vilket hon alltid blir) när jag inte följde med henne. Då lägger hon sig ner å surar, igår upptäckte hon då stenarna som vi har vid grinden. Det började med att hon skulle säkert jäklas och lägga de på andra sidan grinden men det var inte så lönt för det fick hon, för vi har stenar där med ha ha. Sedan visade jag henne fickan i klänningen där vi kunde stoppa i stenar. Ett två tre så satt hon själv, länge! Och lekte med dom, la upp de på fönsterbläcket, på kvällen hämta hon koppar och la dom i. Helt underbart att se, hon måste lära sig att leka och använda sin fantasi :-) Idag har hon även lärt sig säga hiss å peka på den. Så hiss, häst, kiss säger hon men hur lätt är det att lista ut vilket hon menar..hoppas hon inte kissar i hissen hi hi

Här kan vi inte gå och vänta..

Jag tycker inte om att göra saker halvdanna och kan bli lite smått irriterad och fortsätter inte förrän det är klart. Just nu syftar jag på bloggen, jag har inte tyckt det varit kul att skriva då jag aldrig blir klar med min nya design, nu är det iof inte den som gör en blogg, men jag får nog inse att det får ta tid för det finns det inte så mkt av just nu.
 
Dagarna rullar på här i vår lilla familj, vissa dagar lite bättre än andra. Det är inte lätt att försöka hitta en balans mellan allt, samtidigt som energin och orken ska finnas där så får det inte tippa över så det blir för mkt och irritationen uppstår, allt smittar av sig.
 
För att dra lite kort så har Emilia börjat sova liiite bättre om nätterna, vi använder fortfarande allergi dropparna men jag tror inte att de hjälper så mkt, så vi ska nog ta bort dom snart. Licensen är inskickad för att få lov att testa melatonin och se om det kan hjälpa. Det är fortfarande svårt att få henne att somna om kvällarna..timmar pratar vi fortfarande om. Vi ska även få komma till barn lila i sep.
 
Emilia kräver väldigt mkt pga av sitt handikapp och det märks mer och mer och mkt tydligare ju äldre hon blir. Hela tiden är tankarna hos mig att skulle ett syskon göra det lättare eller svårare? Vi låter tiden gå lite för att få ihop en vardag som fungerar just nu.
 
Snart har vi äntligen! semester och det ska bli så härligt! Vi har tagit ut en extra vecka för just nu skulle vi behöva lite ledigt, inga tider att passa, göra som vi vill. Så om prick 2 veckor så går vi på semester i 4 veckor och 2 dagar, hela familjen =)
 
Idag är det även exakt en månad tills vi är på väg till hotellet på alcudia, inte helt fel =)
 
Nu har vi fått fint väder här i Skåne, solen skiner på en blå himmel och det är varmt! Jag hade varit lite gladare om jag hade fått min botox behandling mot hyperhidrosen men det är bara att hålla ut till fsk har godkänt denna första gången, tills jag kan åka igen.
 
Jag och Emilia tar dagen lite som vi känner när vi vilat middag. Att åka till stranden är inget som vi rusar mot, Emilia ska helt plötsligt inte bada, sedan ska hon, sen är hon rädd, sedan är det kul, sen ska vi åka, sen ska hon aldrig åka, sand kan hon ju absolut inte få under fötterna m.m. m.m. ha ha, ja så jag försöker att inte göra det så komplicerat när det bara är hon och jag =)
 
Idag ska vi iaf gå/cykla (Emilia) till skogen och äta våfflor och mata ankorna =)
 

Han har öppnat pärleporten...

så att jag kan komma in, komma in! Ha ha nä jag är inte ett dugg religiös men just nu, så känns det halvdött! Jag har blivit förkyld! Å inte är det den där vanliga sorten, onä utan värsta halsontet, tusen ton slem, 5 liter nässpray, sus i öronen, skiten har tom satt sig i mina tänder! Det är nästan, nästan med kursiv stil att det är värre att föda. När ungen ploppat ut är det lixom over. Här händer inte mkt, är dött här inne pga av Emilias sömnproblem. Jag börjat snart se det lite komiskt. Kan bjuda på en bild som jag tog för 30min. Hon har te party med scheerstin och Lex, väldigt uppskattat från allas håll. Scheerstin, som uttalas så är hennes nya kompis som är en favorit, E tror tom att de har samma size i kläder.

Alcudia --> Here We Come

Snart är det dags för semester för denna familjen, vi har tre veckor tillsammans och detta året tog vi det sent, pga av att vi ska ut och resa =) Eftersom Emilia inte tåler solen så bra och för mkt stim och stoj så bokar vi lite senare, sista veckan i augusti så bär det av till Alcudia! Vi valde det då det ska vara så barnvänligt och fint för både vuxna och barn. Denna gången så har jag lagt ner extra tid på att googla och ta reda på massor med info så boendet blir bättre än sist ;o) Detta hotell har många barnfamiljer rekomenderat och det verkar bra för Emilia. De har en liten pool med parasoll över, dock kommer hon säkert att vara i den andre bassängen, varför ser ni på bilderna! Hon älskar att åka kana rakt ner i poolen, där kan jag och T sitta i vattnet och sola oss medan hon stimar och stojar =)
 
När hon sedan sover så går han och jag till 18+ zoonen och ligger skönt och kan bada tillsammans och ända ha koll på E. Stranden ligger över gatan där det finns ljus för att komma över. Vi valde halvpension då vi på kvällen vill äta ute, antingen kan vi gå på strandpromenaden bort mot staden/hamnen eller ta bussen snabbt. Perfekt, inte lätt att hitta ett sådant här barnhotell så nära.
 
 
 
 
 
Här är vårt hotell
 
Ska bli skönt att komma iväg och tror att Emilia kommer att tycka att allt är spännande =)
Vi har en lägenhet med litet kök och vi har bokat så vi får utsikt över pool/trädgård.
Visa fler inlägg