Oreo Cupcakes



12 stora cupcakes

4 dl vetemjöl
3 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextract/vaniljsocker
170 gram osaltat smör
400 gram ljust muscovadosocker
4 ägg
3 ½ dl filmjölk 
12 oreokakor


1. Dela Oreokakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig.
De andra 12 oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen.
Hur många muffins det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Blanda samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret.

4. Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till  att allt blandas ordentligt.

5. Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning.

6. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten.

7. Fyll muffinsformarna till  3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, mina tog dock ca 30-35 minuter innan de var klara, men det beror ju på hur stora muffinsformar du använder. Känn med en sticka!

8. Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.  


Oreofrosting:

5 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
6 msk oreokaksmulor
Mini-oreos

1. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljextrakt.

2. Vänd ner oreokaksmulorna i grädden.

3. Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en mini oreos.

Inspiration från Bambi

#1 - - Sofie:

Men åhhh.. så goda dom ser ut. :)

#2 - - Blue Velvet:

TUSEN TUSEN TACK ANNA!!!

Så glad jag blev för ditt brev idag, uppskattade det verkligen efter en dag på sjukhuset!!!! <3