Morots cupcakes!

Vet inte om jag ska dela med mig utav det bästa morotskaks recepter som finns.
Kommer inte ens ihåg var jag har fått tag i detta, är skrivet på en väldigt sliten lapp.

Du kan antingen göra det som en rund kakka, lr cupcakes, den är jättesaftig, fluffig och bara såå god!





Detta behöver du:
Ugn: 175-200 grader

2 ägg
2 dl socker
2 stora morötter ( 3dl )
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl oliv olja

Frosting:

100g philadelphia
2 dl florsocker
30 g smör

Gör så här:

Smöra och bröa en form om du ska göra den som en rund kaka.
Vispa ägg och socker pösigt.
Riv morötterna på järnets fina, krama ur dem lite och släng i.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och rör i.
Häll i oljan och rör till en slät smet.

Häll i den i formen, lr formarna ( knappt 3/4 )

40min i ugnen om det är en rund kaka, 18min i formar.

Se bara till att stickan är torr när du provsticker.
Låt den svalna.

Vispa ihop frostingen och bre på kakan, lr spritsa på cupcaksen.

Detta måste du bara testa, godaste kakan ever!
#1 - - Blue Velvet:

Nämen så söta!!!

#2 - - annika:

Så fina, har aldrig ätit något "bakat" med morot i, så detta får jag nog prova =)



Kram