Hemmagjorda nuggets med sötsursås

Häromdagen ville T ha nuggets och vi hittade nuggets panering på taco avdelningen, det var ngn nyhet.
Jag tyckte däremot inte att det verkade så gott, så efter lite sökande på google mitt i affären ha ha, så hittade jag andra recept som jag komponerade ihop =)



Jag är riktigt nöjd över såsen, T var impad ha ha, så lätt att göra och så gott, varför köpa färdigt?

Här kommer recepten och ni måste testa det!

Kyckling nuggets:
4 kycklingfiléer
1 ägg
1 påse Tortilla chips Sour Cream & BBQ

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa tortillschipsen och vispa upp ett ägg.
Skär kycklingen i mindre bitar, lägg sedan den i ägget och sedan i tortillachipsen.
En och en åt gången.
Smörj en plåt/form med olja och lägg dem där i.
In i ugnen cirka 15-20min.

Sötsur sås:
½ gul lök, grovt hackad
olja
1 msk maizena
3 msk vatten
3 msk vinäger
4 msk socker
ca 5 msk ketchup
1 tsk soja
2 ½ dl vatten
1 morot, skivad
1 liten burk ananas i bitar + lite spad
½ tsk salt
lite svartpeppar 

Gör så här:
Häll oljan i en kastrull och fräs löken försiktigt utan att den tar färg.
Rör ut maizenan i 2 msk vatten och tillsätt vinäger, socker, ketchup, salt, soja och vatten.
Häll det över löken i kastrullen och lägg i moroten i skivor. Låt koka ihop och småputtra i några minuter och lägg sist i ananasbitarna, lite spad och svartpeppar.

Riktigt god sås och hela middagen blev toppen!