Gul kycklinggryta med ris!

Det var en som frågade efter receptet på gul kycklinggryta.
Den ligger redan bland recept men jag skriver det en gång till =)

Det som står inom parantes är det som vi alltid använder till 2 personer så varar det i 2 dagar + en portion till.

Detta behöver du:

4 portioner:
( tycker jag inte det blir på detta )


2 stora kycklingfiléer  (en hel påse)
15 cm purjolök  (en hel ca)
1/2 gul paprika  (lite mer)
1 dl riven morot  (lite mer)
1 hönsbuljongtärning  (lite mer)
5 dl matgrädde (går lika bra med mager sådan)  (vi använder 7½milda mat, inte gott om det blir för tjockt)
2 msk thai sweetchilisås  (lite mer)
Vitpeppar & salt
Maizena ljus redning
+ Ris för fyra personer

Gör så här:
Strimla och stek kycklingen i en stor panna. Skölj och skär purjolöken och paprikan, fräs tillsammans med kycklingbitarna. Låt det få lite färg. Häll över matgrädden och blanda ner hönsbuljongen. Rör ner sweetchilisåsen, morötterna och krydda efter smak. Om grytan känns lös, red den med lite ljus redning (har vi aldrig gjort). Låt puttra. Smaka av. Servera med ris och sallad!

Detta är en rätt som görs väldigt ofta hemma hos oss, det är såå gott!
Rekommenderar er att verkligen göra denna, mums mums!