Tekakor



Om man nu kan kalla mina för tekakor vet jag inte..tebullar kanske ha ha.

Aja, de är iaf jättegoda!
Har hittat receptet hos annsara.net

Detta behöver du:
Ca 35st 4pp

3 dl fiberhavregyn
5 dl vatten
1 tsk salt
100 g margarin
1 dl sirap
2 pkt jäst
5 dl mjölk
1 1/2 liter vetemjöl

Gör så här:

Blanda fiberhavregrynen, vattnet och saltet i en kastrull och koka upp. Småkoka i 3 minuter och blanda i margarinet och sirapen. Ställ åt sidan för att svalna. Värm mjölken, men låt den endast bli fingervarm (37 grader). Blir den för varm så låt den svalna. Smula sönder jästen i en stor bunke och tillsätt mjölken och låt jästen lösas. Blanda ner gröten (som inte heller får vara varmare än fingervarm) i bunken tillsammans med mjölken och jästen. Tillsätt vetemjölet eftersom och ibland behöver inte allt användas och ibland mer. Degen kommer inte kunna knådas utan förblir väldigt grötig. Lägg smörpapper på en plåt (det brukar bli ca 4-5 plåtar tekakor) och använd två matskedar till att göra 5 cm runda bullar. Strö lite mjöl över och platta till något. Låt jäsa ca 45 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 225 grader i ca 8-10 minuter. äR dom stora kan det behövas 10-12 minuter. Du ser när de börjat få fin färg, då är dom klara.