Sista dagen på 2011

Jag längtar tills jag vaknar upp imorgon och det är den 1/1 2012. Jag har alltid tyckt om jämna tal så jag tror på 2012. Det kan väl iaf inte bli sämre än detta året?

Nu får det vara bra med sjukdomar! Vi har haft så mkt att glädjas åt varje år, ändå slutar det med att där är annat som kommer emellan.

Detta året skulle jag vilja sammanfatta som ett kämpande år. Det har varit ett evigt kämpande dag för dag, vecka för vecka. Varit många turer med Emilia innan vi fick rätt hjälp, sedan var det kämpande med bostadsanpassning, fsk som vi fortfarande kämpar med, förskolekämpande. Alla turer ner till Lund för optiker, sjukgymnast, ortoptist, ögonläkare, synpedagog och kurator. Ngt som kommer att fortsätta nästa år, fast då har vi kanske vant oss mer...?
Jag har lärt mig oerhört mkt detta året om Emilia. Att få barn var mkt! jobbigare än vad jag trodde, att sedan få ett barn med ett handikapp gör det extra jobbigt, mest psykiskt. Hon är mkt mer krävande och vi måste öva var dag. Det är större jobb än vad man tror att få barn, det går inte att föreställa sig förrän man är där och då kan man många gånger fundera på, vad har jag gett mig in på. Där är även lika många glädjande stunder, det blir roligare ju större de blir.

Jag själv började att må bra, tills det slog till och jag fick IIH i somras, då brast allting, jag trodde aldrig att jag skulle orka leva vidare med en sådan smärta, att se allt men att inte orka/kunna göra ngt. Det är ett evigt kämpande för mig med varje dag, för att just orka. Inte bara orka vara mamma utan orka med mig själv oxå. Just nu så har jag hittat en balans i medicinerna men kämpar på med stresshantering. Utav tabletterna blir jag trött och orkar inget. Mitt i denna vevan behövde jag hitta mer ork, det fick jag hitta i att höja mina depressionstabletter vilket leder till den dära känslolösa känslan. Den är värst med medicinen. Jag går upp i vikt + alla de andra biverkningarna kan jag ta, men att inte känna. Många gånger har jag funderat över varför jag inte känner en sådan överväldighet över att Emilia gör ngt, att T kan vara gullig eller att ngt tragiskt händer. Det är tyvärr pga av medicinen, de får dig att inte känna så mkt, känner jag ngt kan det ofta vara ledsamhet. Min tanke är att försöka trappa ner de 75g som jag trappa upp senast, jag vill ha tillbaka mina känslor!

Jag tror inte att jag har lärt mig så mkt som jag har gjort detta året. Jag är full med lärdom i sjukdomar, varit med om mkt och framförallt så har jag lärt mig att människor kan vara väldigt egoistiska och inte de man tror, att vända kappan efter vinden är ett bra talesätt.
Jag har utvecklats ngt enormt detta året och har 10 lager mer skinn på näsan än förut och det är ngt som kommer att behövas.
Har även lärt mig att det är viktigt att man "väljer rätt folk" i sin omgivning. För mig är det en självklarhet att bry mig om dom som står mig nära, finnas där och även tala om det för dom. Inte trodde jag att folk skulle tycka det är jobbigt att min dotter inte är som "vanliga" barn, det gör nog mig mest ledsam. Det är så enkelt för andra att ta saker och ting så självklart men det är det inte för oss. Vi måste tänka på så mkt och det är för "jobbigt" för andra att ta hänsyn till har vi upptäckt. Likaså när man själv är sjuk, har en dålig dag pga av sjukdom m.m. ställer man då inte upp? Som tur är så visar det sig då VEM som är ens vänner och som finns där, de andra behöver man inte, för vem vill ha sådana vänner?
Jag är otroligt tacksam över de som vi känner och som inte lägger så stor vikt på att se det sjuka utan ser oss.
Min kurator som lär mig stresshantering sa en bra sak sist när Tomas var med:
" Mitt i allt får vi inte lov att glömma bort att Anna har en personlighet" Trots att jag inte orkar 100% så vill jag alltid 100%

Nej, nu arkiverar vi detta år 2011 och gör 2012 till ngt bra!
Jag har min otroligt fina familj och mina vänner och jag tror att allting kommer att bli bra!
Det ser iaf ljust ut och vi har mkt att se fram emot. Ngt jag hoppas på är iaf en sommarsemester, Göteborg, barnmässor, loppis/att sälja, fortsätta drömma om hus, kunna trappa ner min medicin, kanske ett syskon till E? Ja, där finns så mkt och ingenting blir bättre än vad man själv gör det till, som jag brukar säga, jag är lite "nersatt" pga av min IIH och E för sin albinism, men vi tar varandra i handen och gör allt i vår takt =)

Me!

Här är vi sega

efter julen, både jag och Emilia har spenderat många timmar i sängen snarkandes =)

På juldagen var vi hemma hos Tomas föräldrar och åt lite julmat, jag hade fått en gratäng så jag slapp korv den dagen med hi hi. Det blev julklappsutdelning och E var inte sen på att visa hur man gjorde, hon hade nog lärt sig från dagen innan, rev av pappret och var jätteglad!

Annandagen tog jag mig en sväng till väla och spanade in rean, det blev först pop som hade 50% på all deras rea och där fyndade jag. Lindex och H&M hade bara skit, typ tre plagg, så onödigt. Köpte lite nytt som hade kommit in för alla mina h&m checkar. Jag fick mig även en tröja ifrån Spirit store och T ifrån Esprit, alla blev nöjda och glada =)

T var ledig i tisdags med, då var vi så trötta så inte mycket blev gjort. Ons och idag har jag och E inte gjort mkt. Vi har varit lika trötta och sovit mkt, var ute på ikea igår en sväng, åt middag där med då T kom hem sent. Hela tisdagskväll var han även borta. Idag har vi lekt och varit ute en sväng =)

Här är massor att göra hemma, så mkt tvätt och jag tvättar för fullt. Saker överallt men vi försöker ta lite var dag. Inte lätt att fixa med E, jag lägger dit ngt snyggt, hon raffsar ihop det :p

Imorgon är det iaf fredag, yeah! Å sedan enligt mig den dryga nyårsafton men sen på söndag är det nytt år och då blir allting bra =)

Jag är ofta inne här men håller på med det nya, så glömmer jag att jag ska skriva med, snurrig som man är.
Bjuder på lite bilder ifrån juldagen och lite på min rea shopping =)

  Min tröja är i jättetunnt genomskinligt tyg, ska ha ett svart linne under så blev det jättefräckt. Jag har inga problem med att lägga flera hundralappar på fina tunikor/tröjor men denna hade jag aldrig lagt 600 för, perfekt med rea på den =)

Till Emilia passa jag på att köpa tunna långärmade tröjor i storlek 86 som hon sedan kan ha lite längre fram i vår, perfekt när solen tittar fram.
Me!

Juldagen

Hej på er!

Då var julafton över för detta året och idag är jag ganska så trött och mör. Vi har leksaker, kartonger och saker i hela stora rummet och vi alla luffsar endast runder.

Emilia sov endast 2 timmar igår, jag har aldrig sett henne så speedad, hon skratta, tjoa och var glad hela tiden. Inget gnäll ifrån henne, från 13-20.30 gick det i full rulle. Tomten var hon inte rädd för utan tyckte han var spännande och en rolig filur. Paketer var inte jätteintressant men innehållet på vissa var roliga. Vi har precis fått ihop hennes spis, hon grejar och har sig med kastrullerna. Vi åt gott och fick fina klappar =)

Idag ska vi hem till Tomas föräldrar, öppna lite mer paket ifrån hans syster, får vi se om det blir julmat eller inte, en dag på året tycker jag räcker hi hi.

Bjuder på ett bildregn ifrån gårdagen, ser att vi måste både putsa linsen + köpa ett nytt objekt som dels kan zooma bättre och hjälpa till med de problem som vi får med detta objekt som man fick med kameran.

 
Det var en buttermaja som vaknade efter endast 2 timmar sömn, som tur var så ändrade hon sig fort.  

 

Emilia måste ha varit snäll i år för hon fick en massa fina paket =)

 En massa kläder/pyjamaser fick hon, ett litet urval här.


Jag har nog oxå varit snäll =), fick allt jag önska mig + lite till.

Gemensamma klappar: 

Den bästa klappen var det fina mobilskalet som jag fick utav T
Fick ett fint arrangemang med ljus utav mamma, av hans föräldrar fick jag den som jag ville ha ifrån Cult =) Lr jag och jag, VI fick det då vi hade julen här =)
Ingen fick mandeln så vi körde på att den som vann spelet fick mandelgåvan, det gjorde T hi hi. Det är en fin speldosa som spelar en jullåt, E tyckte den var fin =)

Nehe, dax att göra vid sig...fast det hade varit skönt att bara slänga upp benen i soffan och stanna där.
Me!

Julafton

Inte mkt sömn blev det inatt, inte pga av tomten ;o) utan pga av den som låg bredvid....
När klockan var 4.30 så skicka jag ner honom på soffan, han snarka kord och tvärs och jag fick inte tyst på honom ha ha.

Nu har vi alla badat/duschat och lillfisen sover så gott. Vi håller på att förbereda här hemma, jag fixar naglarna nu =) Vi är faktiskt i tid och hinner tom att dammsuga en gång extra, så här är extra fint när våra gäster kommer. Det blir min mamma, Tomas mamma och pappa, precis lagom för mitt och Emilias huvud. Vi börjar med lite glögg och paketspel, sedan kaffe och kalle å sen kommer tomten =) Efter öppning utav paketen så är det julmat och gröt och gotter och spel resten utav kvällen. Så ser det ut hos oss idag.

Det enda som fattas är minusgrader och snö, här är det +grader, grönt och småregnigt, solen tittar tom fram...

Hoppas att ni alla får en fin dag
Me!

Uppesittarkväll

Varje år den 23 så brukar vi spela lite bingolotto hi hi, den enda gången på året. Det har vi på nu, men ingen vinst, lär det säkert inte heller bli :p

Allt är nästan klart nu, bordet är dukat, städat och fixat. Julklapparna ska ner och jag ska fixa en sak till imorn, sedan är det bara att fixa till oss själva =)

Innan vi alla hoppar i säng så får vi inte glömma att hänga upp våra strumpor, en för varje familjemedlem....

 
                      Miiiin!                                                                         Emilias

 
                       Tomas                                                                  Gissa vems...

Så nu ska jag slita mig härifrån och ha lite mys i soffan.

Visa fler inlägg