Citronkaka



Det här behöver du:

150 gram  smör
3 st  ägg
2 dl  socker
0,5 dl  grädde, ev, eller mjölk
2 msk  citronsaft, färskpressad
1 st  citron(er), finrivet skal

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

2. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner.

3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kallna.

Glasyr:

1,5 dl  florsocker
2 msk  citronsaftsalt, färskpressad


4. Blanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr. Späd med någon matsked grädde eller mjölk om den är för hård.

5. Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal.


Jag tog även liten gul karamellfärg så glasyren skulle bli gul, dock blir glasyren väldigt rinig och tar ett tag innan den stelnar så mkt av mitt hamnade i mitten men den var lika god för det!